VM i badminton Vores hold kan vinde to kampe

Om små to måneder tager seks unge fra Grønland afsted til Kina for at deltage ved VM for hold i badminton.
19. marts 2019 07:43

De seks atleter har lige deltaget ved en turnering i Island, så ifølge landstræner Rune Svenningsen er de klar til kamp, når VM for hold i badminton finder sted 19. til 26. maj i Kina.

Herrer 
Frederik Elsner, Jens-Frederik Nielsen og Toke Ketwa-Driefer  
Damer 
Milka Brønlund, Nina Høegh Møller samt Sara Lindskov Jacobsen hos kvinder

Stævnet hedder Sudirman Cup og er blevet spillet hvert andet år siden 1989. Ved verdensmesterskaberne deltager landshold bestående af både mænd og kvinder.

Rune Svenningsen er optimist forud for stævnet. Blandt andet fordi landsholdet formåede at vinde en kamp ved EM sidste år, hvor landsholdet mødte nogle stærkere modstandere, end holdet skal stå overfor ved dette VM.

- Jeg har en forhåbning om, at vi kan gøre det rigtig godt mod Kasakhstan og Kenya. Spiller spillerne op til deres niveau, så tror jeg også på, at vi kan vinde over de to hold, siger Rune Svenningsen til KNR.

De seks atleter bor i forskellige steder i Grønland, derfor træner han ikke dem allesammen løbende, men deltagerne ved hvad forventningerne er, og derfor er Svenningsen fortrøstningsfuld.

- Om en måned er der GM, som afvikles i Nuuk. Der forventer jeg også at de præstere, og derfra er der kun en måned til at vi skal afsted, fortæller Rune Svenningsen til KNR.

Landstræneren understreger, at det for ham også handler om, at spillerne skal fortsætte den positive udvikling, de har været inde i.