Minik: Vores form er ikke god nok

For anden dag i træk tabte det grønlandske herrelandshold i håndbold til Færøerne. Nye spilere og dårlig form er ifølge en rutineret landsholdsspiller afgørende årsager til de to nederlag.
Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
13. januar 2019 19:19

Weekendens anden venskabskamp endte således med et nederlag på 29-19, og ifølge den grønlandske landsholdspiller Minik Dahl Høegh er der en god grund til, at holdet måtte indkassere to nederlag i træk til Færøerne.

- Med seks nye i truppen er vi en flok spillere, som ikke rigtigt har spillet sammen før. Generelt mangler vi i forsvaret vores etablerede spillere fra PanAm i sommer, og det giver en masse uro i vores forsvar, som også påvirket angrebsspillet. Det gør så, at vi halter efter, siger han til KNR.

LÆS OGSÅ Stort nederlag til håndboldherrerne

God start på kampen

I modsætning til den første kamp, som endte med et nederlag på 37-22 til Grønland, var søndagens kamp et tættere opgør, hvor de to mandskaber spillede lige op i den første del af kampen.

- Men tingene lykkedes, vi har fart, vi tror på det og vi giver dem kamp til stregen. Jeg tror, at det der er forskellen er den parathed, vi går ind til kampen med i dag, og det er altafgørende for, at vi kan følge med.

Dårlig form sætter en stopper for den god stime

Men efter fem minutter begyndte Færøerne igen at trække fra, og de kunne således gå til pause med en syvmålsføring, da stillingen på pointtavlen stod 17-10 i hjemmeholdets favør.

I anden halvleg har det grønlandske landshold endnu sværere ved at følge med, og det skyldes ifølge Minik Dahl Høegh, at de færøske spillere er fysisk stærkere.

- Jeg vil sige, at den form vi kommer med er bare ikke god nok lige for tiden. Efter nytår har folk ikke rigtigt fået trænet og har ikke rigtigt rørt en bold i modsætning til det færøske landshold, som har trænet hver dag i en uge op til kampen.

- Så må man også sige, at de færøske spillere har en anden fysik end vi har, og det overmatcher os både i forsvaret og i angrebet, siger Minik Dahl Høegh.