Sport Volleyballforbundet skal vælge ny formand

Aalipaaraq Kreutzmann vil give plads til yngre kræfter i Grønlands volleyballforbund KVK efter flere årtiers arbejde i bestyrelsen.
Aalipaaraq Kreutzmann vil give serveretten som KVK-formand til nye kræfter
Skrevet af Noah Mølgaard
01. marts 2023 10:21

Der bliver kamp om formandsposten i Grønlands volleyballforbund KVK, inden selve kampene om grønlandsmesterskabet begynder i llulissat i påskeugen.

Formand for KVK Aalipaaraq Kreutzmann trækker sig tilbage som formand ved forbundets ordinære generalforsamling 3. april.

- Jeg har meddelt ved generalforsamlingen sidste år, at jeg ikke vil stille op til bestyrelsesvalget i år, siger Aalipaaraq Kreutzmann til KNR.

Hans engagement i grønlandsk volleyball strækker sig over flere årtier, som spiller, træner og ikke mindst som forbundsformand.

Hård beslutning

Men tiden til at trække sig som formand måtte komme på et tidspunkt.

- Det har været hårdt at træffe den beslutning, og det gjorde ondt inden i, siger Aalipaaraq Kreutzmann, men:

- Jeg mener selv, at jeg har siddet på min post i alt for lang tid, og at andre må træde til, siger Aalipaaraq Kreutzmann.

Han glæder sig over, at der nu er flere, der har meldt sig som kandidater til formandsposten.

KVK har oplevet medlemsnedgang og har de sidste par år iværksat initiativer, der gerne skal medføre flere medlemmer på volleyballbanerne.

- Jeg er fuld af fortrøstning til de øvrige medlemmer i bestyrelsen. De har arbejdsiver og har erfaring med bestyrelsesarbejde og klubarbejde. Så der er nogen, der er klar til at tage over, siger Aalipaaraq Kreutzmann.

KVK skal udover formandsvalget også vælge ny sekretær og bestyrelsesmedlem.

Aalipaaraq Kreutzmann fortsætter som ungdomslandstræner for pigerne, men har også meddelt, at han vil give stafetten videre på et tidspunkt.

GM i volleyball bliver afviklet i Ilulissat fra den 4. til den 8. april. KNR-TV sender direkte fra volleyball GM.