Voldsomt drab og drabsforsøg giver ni år i anstalt

Med dommen er der sat punktum i drabet på en ældre kvinde i Narsarsuaq i marts sidste år.
Drabet skete i marts 2020, hvor den dengang 18-årige mand dræbte en 62-årig kvinde, mens en 45-årig kvinde overlevede episoden. Foto © : Pressefoto/Rigspolitiet
22. januar 2021 04:48

En ung mand er onsdag kendt skyldig i drab og drabsforsøg, og Kujalleq Kredsret har idømt manden ni år i anstalt.

Anklager Martin Dahl Fuglsang førte sagen mod den unge mand, og anklageren er tilfreds med dommen.

- Jeg kan kun være tilfreds med dommen. Retten har valgt at følge vores påstand, og når det sker, kan jeg jo ikke andet end at være tilfreds, siger anklager Martin Dahl Fuglsang.

Drabet skete i marts 2020, hvor den dengang 18-årige mand dræbte en 62-årig kvinde, mens en 45-årig kvinde overlevede episoden.

LÆS OGSÅ Kvinde mistede livet i Narsarsuaq: 18-årig mand tilbageholdes

Ifølge Kriminalloven kan en dømt person maksimalt få ti år i anstalt som straf, og når dommen i denne sag ender på ni år, så siger det en del om, hvor alvorligt forbrydelsen har været, mener anklageren.

- Kredsretten har jo sendt et tydeligt signal, når den vælger at give ni år, og de maksimalt kan give ti år. Så vi ligger i den absolut groveste ende af, hvad de kan idømme, siger Martin Dahl Fuglsang.

Den unge mand skal betale erstatning - 20.000 kroner til kvinden, der overlevede drabsforsøget, mens en efterladt til den dræbte får 100.000 kroner.

Ud over dommen kan KNR ikke få oplyst andet, fordi den unge mands forsvarer har nedlagt et såkaldt referatforbud i sagen.

Et referatforbud betyder, at man ikke må referere fra, hvad der er sket i retssalen.

- Anklagemyndigheden har kæret den beslutning til landsretten, hvilket vil sige, at landsretten skal tage stilling til, om referatforbuddet skal fortsætte, eller om det skal ophæves, siger anklager Martin Dahl Fuglsang.

Dommen er modtaget af både anklageren og den unge mand, og dermed er der sat et endeligt punktum i sagen.