Juliane Henningsen rejser hjem til Ilulissat.Foto: Inuit Ataqatigiit

Voksenlivet kalder på Juliane

Juliane Henningsen er blevet færdig med studierne og derfor vil hun prøve kræfter med arbejdsmarkedet, forklarer hun.

Studierne er næsten færdige og nu skal voksenlivet tage sin begyndelse.

Sådan lyder det fra Inuit Ataqatigiits Juliane Henningsen, der efter 10 år i politik i dag har meddelt, at hun fra den 1. november træder ud af Inatsisartut, for at begynde i nyt arbejde hos Halibut Greenland.

Læs også Juliane Henningsen træder ud af Inatsisartut

- Jeg har gennem de sidste tre år været på en universitetetsuddannelse som bachelor, som jeg er ved at færdiggøre. Det gør selvfølgelig, at der åbner sig nogle døre, og man tænker, hvad kan jeg blive, når jeg bliver stor.

- Og jeg tænker, at jeg er ved at være stor og kan træde ud på arbejdsmarkedet og bruge mine kræfter, hvor der er behov for det, siger Juliane Henningsen til KNR.

 

Det bedste for mig

Det er under et år siden, der var valg, men Juliane Henningsen forklarer, at der sker store ting i livet, man ikke kan planlægge.

- Jeg stoler på, at befolkningen godt kan forstå, at det, jeg vælger, er det bedste valg for mig og min familie, siger hun.

Der var dog 138 borgere, som satte deres kryds ud for Juliane Henningsen navn, og hun har også forståelse for, hvis de er skuffede over, at hun ikke længere er der til at forsvare de løfter, hun gav under valgkampen.

- Det kan jeg sagtens forstå, og jeg kan trøste dem med, at der kommer en anden dygtig politiker, og de mærkesager, jeg har stået for, vil blive videreført, så det skal de slet ikke tænke på, siger hun.

 

Tabte valget

Inuit Ataqatigiit havde ved valget den 28. november sidste år håbet at vinde regeringsmagten. Det gik dog anderledes, men det har ikke været afgørende, siger Henningsen. 

- Jeg har været politiker i modvind og medvind, så det har ikke spillet den store rolle, fordi om jeg har været i opposition eller koalition, så har det været et arbejde for mig i de år, jeg har været her. Så det har ikke spillet den store rolle, siger det afgående Inatsisartutmedlem.

Kommentarer



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt