Vivian: En leder skal kunne lytte og gå på kompromis

Hvis Vivian Motzfeldt bliver formand for Siumut, vil hun først og fremmest arbejde for at stoppe splid i Inatsisartut, internt i partiet og blandt det grønlandske folk.
- Vi skal kunne stoppe op og snakke sammen og lytte, når det er nødvendigt i forhold til den politiske situation. Hvis vi lytter mere til hinanden, så forstår vi også hinanden bedre, siger Vivian Motzfeldt.
25. januar 2020 11:34

Emner, der vækker splid, har været for dominerende, mener hun.

Hun vil blandt andet arbejde for en bedre tone i debatten.

- Vi skal kunne stoppe op og snakke sammen og lytte, når det er nødvendigt i forhold til den politiske situation. Hvis vi lytter mere til hinanden, så forstår vi også hinanden bedre, siger Vivian Motzfeldt.

LÆS OGSÅ Vivian Motzfeldt vil være formand for Siumut

Hvis der skal bygges bro mellem forskellige standpunkter, skal en leder være i stand til at lytte til forskellige meninger og gå på kompromis, siger Vivian Motzfeldt.

Og der er mange forskellige meninger i Siumut, der har medlemmer langs hele kysten.

Den nuværende formand, Kim Kielsen, er blevet bedt om at træde tilbage af forskellige Siumut-afdelinger, af seks medlemmer af Inatsisartut og den daværende naalakkersuisoq Erik Jensen.

Og Vivian Motzfeldt erkender, at der kan være ophedede diskussioner i Siumut:

- Vi kommer hver med problemstillinger fra, hvor vi kommer fra, og som vi gerne vil have gjort noget ved. Og det kan også ses som en styrke i Siumut, siger hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ Kruse: Kielsen stiller op som formand for Siumut

- Du kan kalde det, hvad du vil. Om det er splid eller en styrke. Selvfølgelig er der mange sammenstød, fordi vi har forskellige udfordringer fra der, vi kommer fra.

- Og jeg mener, at et af en leders vigtigste egenskaber er evnen til at lytte til de forskellige meninger og nå frem til et kompromis. Lytte og gå på kompromis, siger Vivian Motzfeldt, og tilføjer, at en leder skal kunne melde klart ud til befolkningen om, hvad der er gået på kompromis om.

Og så skal en leder ikke gå enegang, mener formandskanditaten.

LÆS OGSÅ Erik Jensen er færdig som naalakkersuisoq

- En leder skal også kunne lytte til befolkningen og så sætte kurs efter deres ønsker.

Nu, hvor du selv siger, at en leder ikke skal gå enegang. Er det sådan, det er nu?

- Det er ikke det, jeg taler om. Jeg taler om, hvilke evner en leder skal have, siger Vivian Motzfeldt.