Vittus Qujaukitsoq: Stort potentiale i samarbejde med Korea

Den sydkoreanske ambassadør i Danmark Young-sam Ma har i den uge for første gang besøgt Grønland.
Foto © : Naalakkersuisut
17. maj 2015 14:05

Og noget tyder på, at det har været gevinst for Grønland. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Naalakkersuisut.

Under sit ophold i Nuuk har Young-sam Ma blandt andet indviet et 'Korea corner' ved Grønlands Universitet. 

-  Koreas engagement i Grønlands Universitet ved åbningen af et 'Korea Corner' vidner om, at Korea tager det bilaterale forhold alvorligt og ønsker, at Grønland og Korea skal øge udvekslingen - ikke kun i form af handel og investeringer, men også i form af øget fælles udveksling af studerende og viden om arktiske forhold, siger naalakkersuisoq for erhverv, arbejdsmarked, handel og udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq.

Læs også Bordtennisdommere til middag med den sydkoreanske ambassadør

Young-sam Ma har også holdt møder med henholdsvis naalakkersuisoq for erhverv, arbejdsmarked, handel og udenrigsanliggender, naalakkersuisoq for finans og råstoffer, og naalakkersuisoq for bolig, byggeri og infrastruktur. 

Og han har besøgt virksomhederne Royal Greenland og Greenland Holding.

På møderne blev der lagt vægt på mulighederne for øget samhandel og partnerskab mellem de to lande, især i forhold til fiskeriet, mineralsektoren, forskning og turisme, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

Og det glæder naalakkersuisoq for erhverv, arbejdsmarked, handel og udenrigsanliggender, der ser et stort potentiale i et tæt samarbejde de to lande i mellem.