Vittus: Nødvendigt, at alle skriver på dansk, hvis de vil handle med Naalakkersuisut

Naalakkersuisut har mange holdninger om sprog, men hvilke krav stiller de egentlig selv til virksomheder i landet?

Naalakkersuisoq for finanser og indenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq svarer nu medlem af oppositionen Naaja Nathanielsen på et spørgsmål hun har stillet om sprog.

IA-politikeren, der selv overvejende holder sig til at tale dansk fra talerstolen i Inatsisartut, spurgte i december, hvorfor Naalakkersuisut stiller krav om, at grønlandske virksomheder skal sende udbudsmateriale til Naalakkersuisut på dansk, hvis de ønsker at byde på en selvstyreopgave.

Til det svarer Vittus Qujaukitsoq, der har det overordnede ansvar for alle selvstyrets udgifter og indtægter, at det er nødvendigt, at alle skriver på dansk, hvis de vil handle med Naalakkersuisut, fordi "udbuddet kan have en teknisk karaktér", der gør at de "må stille andre sproglige krav," som det hedder i svaret.

Sprogloven fra 2010 ligestillede på mange områder det grønlandske og danske sprog blandt andet med nye lovkrav til reklamer, opslag og lignende. Men det er altså tilladt at afvige fra loven, og kræve udbudsmateriale kun på dansk, skriver Naalakkersuisut.

Naaja Nathanielsen har undret sig over lovkravet om, at alle virksomheder skal henvende sig på dansk, hvis de vil sælge noget eller bygge noget for Naalakkersuisut. Det danske sprog har nemlig flere gange stået på mål for kontante angreb fra Siumut såvel som andre partier.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt