Vittus lettet over at ansatte ved Repræsentation i Bruxelles er uskadt

<p>Naalakkersuisoq udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq oplyser i en pressemeddelelse, at alle medarbejderne på Grønlands Repræsentation i Bruxelles har det godt, og at man koordinerer deres sikkerhedssituation tæt med den danske ambassades rådgivning.</p>
Foto © : Pernille Ingebrigtsen/Arctic Frontiers 2016
22. marts 2016 11:09

- Det kan ikke udelukkes, at der kommer flere angreb i den kommende tid. Beredskabsniveauet for yderligere terrorangreb i Belgien er her til morgen blevet sat til det højeste niveau nogensinde. Det rapporteres, at grænserne til Frankrig og Holland er blevet lukket, siger Vittus Qujaukitsoq og fortsætter:

- Det er rystende nyheder for os i Grønland. Vores tanker er med dem, som er blevet ramt og med deres familier. Jeg tænker på de ansatte ved vores Repræsentation i Bruxelles i dag, som her til morgen har befundet sig lige ved siden af et af stederne, som blev angrebet.

- Jeg er lettet over, at der ikke er sket noget med nogen af vore ansatte og opfordrer til, at vi alle passer særligt på hinanden i den kommende tid, slutter Vittus Qujaukitsoq.

Grønlændere i Belgien rådes til, ved akut behov, at kontakte det danske udenrigsministeries globale vagtcenter på + 45 33 92 11 12 / bbb@um.dk.