Visit Greenland til erhvervsfremstød: Det er populært at komme til Grønland

Klimaforandringerne og Trumps berygtede udtalelse om at købe Grønland har øget turisters interesse, mener Visit Greenland, der er med i erhvervsfremstød i Europa.
Naalakkersuisoq Jess Svane roser turistoperatørerne for deres fremvisning af Grønland. Foto © : Julia Pars / Visit Greenland
Skrevet af Jaaku Lyberth
24. januar 2020 15:13

Det var indtrykket, da Visit Greenland deltog i naalakkersuisuts store erhvervsfremstød i Tyskland og Frankrig.  

Grønlandske virksomheder har med naalakkersuisoq for Erhverv, Jess Svane (Siumut) i spidsen været i Danmark, Tyskland og Frankrig for at markedsføre grønlandske produkter indenfor is, vand og turisme. 

Visit Greenland, der er med i delegationen, oplever, at pressen har været ivrig for at tale med de grønlandske turistoperatører.

LÆS OGSÅ Visit Greenland: Trumps interesse og klima-fokus omsættes til turister de næste år

- Store europæiske medier som den franske avis Le Figaro og de tyske tv-selskab ARD har været til stede under fremstødene i Berlin og i Paris, siger direktøren for Visit Greenland, Julie Pars.

Grønland med i trenden

Hun mener, at det især er klimaforandringerne og den amerikanske præsident Trumps berygtede udtalelse om at købe Grønland, der er anledning til den øgede interesse.

- Klimaforandringen og Trumps udtalte ønske om at købe Grønland har givet anledning til, at turisterne er mere interesserede i at komme til Grønland, siger direktøren for Visit Greenland. 

Og nu er det blevet en trend for turisterne at rejse til arktiske lande, siger Julia Pars, og Grønland er med i trenden.

LÆS OGSÅ Visit Greenland glæder sig over fremgang i turismen

Naalakkersuisoq for Erhverv og Turisme, Jess Svane, roser turistoperatørerne for deres fremvisning af Grønland.

- Jeg synes, at der er grund til at rose vores turistoperatører på den måde, som de fremlagde deres materialer, som de havde med, siger Jess Svane.

Og det er Julia Pars enig i.

- De har forberedt sig rigtig godt. De er rigtig gode repræsentanter for Grønland, og det har været rigtig positivt at opleve, siger Julia Pars.