Vinderne af Røgfri Klasse 2015 udpeget

Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen, har udpeget vinderne af Røgfri Klasse 2015.
Foto © : Peqqik.gl
Skrevet af Karsten Sommer
17. december 2015 06:54

Førstepladsen og præmien på 30.000 kr. går til hele skolen - 1. til 8. klasse fra Aadap Atuarfia i Diskobugt-bygden Akunnaaq mens andenpladsen og præmien på 15.000 kr. går til 6.x fra Tasiilami Alivarpi, Tasiilaq.

Temaet for årets Røgfri Klasse konkurrence var "voksenansvar". I alt har 12 klasser rundt om i landet deltaget i konkurrencen.

Vinderklasserne fra Aadap Atuarfia vandt fordi de havde udarbejdet flotte plancher, der bl.a. viser røgens skadelige virkning på kroppen. og på en kreativ og nytænkende måde havde arbejdet med konkurrencen i flere forskellige fag. De havde bl.a. samlet cigaretskodder, talt dem og regnet ud, hvor mange penge cigaretterne havde kostet.

6.x fra Tasiilami Alivarpi fik andenpladsen, fordi de blandt andet havde lavet et eventyr, der havde en fin morale og et budskab, der både kan forstås af børn og voksne.

- Det har været svært at finde vinderne blandt de mange flotte bud på en kampagne. Årets to vinderklasser har bidraget med to meget forskellige bud på opgaven. Begge vinderklasser har vist årets tema på en fin og kreativ måde. Stort tillykke til vinderne, udtaler Naalakkersuisoq Doris Jakobsen.

Fra i dag og frem til 13. januar vil vindernes kampagnemateriale være udstillet på Landsbiblioteket i Nuuk.
Og hvis man bor uden for Nuuk kan resultaterne fra konkurrencen også findes på www.peqqik.gl