Villy gav gode indtryk

Her dagen efter at den danske udenrigsminister har afsluttet sit tre-dages besøg i Grønland, glæder formanden for Naalakkersuisut sig over den gode dialog med sin danske kollega.
Skrevet af Mads Ullerup
23. november 2012 11:20

Under besøget havde Formanden for Naalakkersuisut og udenrigsministeren rig mulighed for at tale om samarbejdet mellem Grønland og Danmark, Grønlands udenrigspolitiske perspektiver, råstoffer og den rivende udviklingen i Arktis.

Den seneste tids skriverier i pressen om danske investeringer i Grønland blev også berørt. Udenrigsminister Villy Søvndal støttede op omkring statsministerens udtalelser, om at initiativet for dansk inddragelse i de grønlandske udviklingsmuligheder ligger hos Grønland.

Kuupik V. Kleist noterede sig dette, og vil ikke udelukke, at Naalakkersuisut tager initiativ til nærmere sonderinger og mulige initiativer på dette område og andre arktisk relaterede områder.

Dog understreger Kuupik V. Kleist, at ingen bliver forfordelt blot fordi at man er dansk - potentielle investorer skal kunne klare sig i konkurrencen med interesserede fra andre lande.

Danske investorer har imidlertid en fordel i Grønland på grund af de historiske bånd mellem vore lande og kendskabet til hinanden, skriver Kuupik V. Kleist i meddelelsen.