Suka K. Frederiksen: Vi undersøger mulighederne for nyt pantsystem

Naalakkersuisoq for miljø, Suka K. Frederiksen, oplyser, at man er ved at afdække mulighederne for, hvordan et nyt pantsystem her i landet kan se ud.

Rettelse d. 12.1: Vi skrev tidligere, at Suka K. Frederiksen siger, at bekendtgørelsen vil være klar i marts i år. Det var en fejl. Hun omtalte en rapport, der skal ligge til grund for bekendtgørelsen.

Rubrikken er ændret fra Suka K.Frederiksen: Arbejdet med bekendtgørelse er i fuld gang til Suka K. Frederiksen: Vi undersøger mulighederne for nyt pantsystem.

I den forbindelse har Naalakkersuisut udsendt en berigtigelse, som du kan læse her.

Grønlandskonsortiet I/S har indstillet, at Nuuk Imeq lukkes med udgangen af 2018.

Lukningen af Nuuk Imeq vil betyde farvel til omkring 50 arbejdspladser. Men indstillingen til lukning er ikke en trussel.

Det siger Nuuk Imeqs bestyrelsesformand, Justus Hansen. 

- Vi truer ikke. Vi er nødt til at se realiteterne i øjnene, for som sagt; Vi er nødt til at investere 20 millioner kroner i vores skyllemaskine, hvis vi skal fortsætte med pantflaskesystemet, siger Justus Hansen til KNR.

Nuuk Imeq efterlyser et klart politisk signal om, hvordan fremtidens pantsystem skal se ud. Ellers er de ikke villig til at investere de 20 millioner kroner, som de har afsat til formålet. Virksomheden har sat en deadline, der hedder starten af 2017, men der er fortsat ingen meldinger om et nyt pantsystem.

LÆS OGSÅ Nuuk Imeq A/S indstillet til lukning

Naalakkersuisoq er åben for liberalisering

Naalakkersuisoq for miljø, Suka K. Frederiksen, oplyser at arbejdet med en ny emballagebekendtgørelse er i fuld gang.

Hun oplyser, at der vil ligge en rapport klar i marts, der skal være grundlag for en eventuel beslutning om en ny bekendtgørelse. Hun kan dog ikke sætte dato på, hvornår bekendtgørelsen ligger klar.

Hun siger samtidig, at Nuuk Imeq ikke er de eneste, der skal tages hensyn til, når der skal laves et nyt system. Hun vil også lytte til de nye iværksættere på området.

LÆS OGSÅ Selvstyret bærer ansvaret for Nuuk Imeq

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!