Foto: Arctic Circle

Doris J. Jensen: Vi skal tale med børn om kønssygdomme

Det store antal tilfælde af syfilis bekymrer naalakkersuisoq for sundhed, Doris J. Jensen. Hun vil have forældre til at tale med deres børn om kønssygdomme.

- Vi borgere tager alt for lidt ansvar i samfundet, og jeg mener, at vi alle som forældre har ansvar for at snakke om emnet med vores børn, når der er så mange tilfælde af kønssygdomme, siger naalakkeruisoq for sundhed, Doris J. Jensen.

I denne uge præsenterede landslægen de nyeste tal for syfilis her i landet. Statistikken viser, at 2018 allerede har slået alle rekorder med 75 tilfælde, selvom der er flere måneder tilbage af året.

I de senere år har der været flere oplysningskampagner om kønssygdomme, men antallet af borgere, der bliver registreret med en kønssygdom er ikke faldet.

LÆS OGSÅ Syfilis giver ekstra arbejde for sundhedsvæsenet

Doris J. Jensen mener, at der skal tænkes i nye baner. Hun vil samarbejde med sundhedsvæsenet, de sociale myndigheder og særligt skolerne for at bekæmpe de høje tal.

- Vi skal udvikle de grønlandske undervisningsmaterialer. Derudover skal vi styrke samtalerne og lærerne skal være bedre til at undervise i emnet, så et af tankerne er, at de vil blive tilbudt kurser, siger naalakkeruisoq for sundhed, Doris J. Jensen.

LÆS OGSÅ Landslæge slår alarm efter trist syfilis-rekord

LÆS OGSÅ Syfilis presser sundhedsvæsenet

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt