Doris J. Jensen: Vi skal tale med børn om kønssygdomme

Det store antal tilfælde af syfilis bekymrer naalakkersuisoq for sundhed, Doris J. Jensen. Hun vil have forældre til at tale med deres børn om kønssygdomme.
Doris J. Jensen, formand for kulturudvalget, opfordrer Naalakkersuisut til at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se på KNR's fremtid. Foto © : Arctic Circle
11. oktober 2018 15:56

- Vi borgere tager alt for lidt ansvar i samfundet, og jeg mener, at vi alle som forældre har ansvar for at snakke om emnet med vores børn, når der er så mange tilfælde af kønssygdomme, siger naalakkeruisoq for sundhed, Doris J. Jensen.

I denne uge præsenterede landslægen de nyeste tal for syfilis her i landet. Statistikken viser, at 2018 allerede har slået alle rekorder med 75 tilfælde, selvom der er flere måneder tilbage af året.

I de senere år har der været flere oplysningskampagner om kønssygdomme, men antallet af borgere, der bliver registreret med en kønssygdom er ikke faldet.

LÆS OGSÅ Syfilis giver ekstra arbejde for sundhedsvæsenet

Doris J. Jensen mener, at der skal tænkes i nye baner. Hun vil samarbejde med sundhedsvæsenet, de sociale myndigheder og særligt skolerne for at bekæmpe de høje tal.

- Vi skal udvikle de grønlandske undervisningsmaterialer. Derudover skal vi styrke samtalerne og lærerne skal være bedre til at undervise i emnet, så et af tankerne er, at de vil blive tilbudt kurser, siger naalakkeruisoq for sundhed, Doris J. Jensen.

LÆS OGSÅ Landslæge slår alarm efter trist syfilis-rekord

LÆS OGSÅ Syfilis presser sundhedsvæsenet