Randi Vestergaard EvaldsenFoto: Jonas Fievé/KNR

Demokraterne: Vi køber ikke Olsvigs forklaring

Det er slet ikke en acceptabel forklaring, at der er uenigheder i Naalakkersuisut. Det siger Demokraternes Randi Vestergaard Evaldsen, efter flere parter har kritiseret love, der er blevet hastebehandlet i parlamentet på efterårssamlingen.

Den hårde kritik af proccessen ved årets afsluttende samling i Inatsisartut kommer fra Demokraternes formand Randi Vestergaard. Hun er utilfreds med Sara Olsvigs forklaring på den korte forberedelsestid til behandling af vigtige sager.

LÆS OGSÅ Hastebehandlinger skyldes forskellige holdninger i Naalakkersuisut

- Problemet ligger i, at Sara Olsvig åbenbart er fuldstændig ligeglad med de demokratiske processer, der er, siger Randi Vestergaard.

Sara Olsvig forklarede tidligere på ugen til KNR, at det skyldes uenigheder i koalitionen, at flere sager blev hastet igennem på efterårssamlingen. Uenigheder som Randi Vestergaard har forståelse for.

- Selvfølgelig er det acceptabel. Sådan skal det også være, fordi vi er fra forskellige partier, men at det skal gå ud over os i Inatsisartut, som skal sidde med så store lovgivninger så tæt på en samlings afslutning, det, synes jeg, er fuldstændig kritisabelt og uacceptabelt, siger Randi Vestergaard, og mener at løsningen er ganske enkel.

- Så hellere udskyde det til forårssamlingen, så alle har tid til at tage en ordentlig beslutning om det her, siger Demokraternes formand. 

Sara Olsvig understreger til KNR, at hun også mener, det er meget vigtigt med både ro og tid til de store beslutninger, der har konsekvenser for landets fremtid og økonomi. Men det, mener Randi Vestergaard, er en gratis omgang.

- Det er jo dobbeltmoralsk, som noget kan være. Så skulle hun have gjort det, før de her sager blev fremlagt for Inatsisartut og så udsat dem til forårssamling. Den forklaring, den hopper jeg ikke på, afslutter Randi Vestergaard.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!