Tsunami-offer: - Vi har boet fem forskellige steder siden tsunamien

Erstatningsboliger i Uummannaq er forsinkede og bliver først færdige til oktober. Og det er hårdt for de familier, der blev ramt af tsunamien i Karratfjorden i 2017.
Pavia Zeeb
- Da vi flyttede til Uummannaq, lovede man at vi ville få tildelt en bolig inden for et år. Nu er der snart gået to år, og det er vi ikke tilfredse med, siger Pavia Zeeb. Foto © : KNR
Skrevet af Jaaku Lyberth
14. februar 2019 13:08

Departementet for Boliger meddelte tirsdag, at erstatningsboligerne til ofrene for tsunamien bliver et halvt år forsinket. 

Oprindeligt skulle boligerne være klar til indflytning i april, men ingen kan flytte ind i dem før til oktober. 

Pavia Zeeb og hans familie fra Illorsuit var tvunget til at flytte fra bygden efter tsunamien. Og siden de flyttede til Uummannaq for snart to år siden, er de blevet rykket rundt mellem fem forskellige midlertidige boliger. 

- Da vi flyttede til Uummannaq, lovede man at vi ville få tildelt en bolig inden for et år. Nu er der snart gået to år, og det er vi ikke tilfredse med, siger han.

LÆS OGSÅ - Beklageligt at erstatningsboliger forsinkes

 

Pavia Zeeb bor sammen med sin kone, datter, hendes samlever og deres to små børn. 

Han fortæller, at alle tsunamiofrene er skuffede over forsinkelsen af erstatningsboligerne.

Forsinkelsen skyldes produktionsfejl i isoleringen på rørene til områdets vand- og kloakforsyning. Og der kan først fragtes nye rør til Uummannaq med det første skib til sommer.