Verdens ældste rygsækturist drømmer om Grønland

Den 89-årige englænder John Waite har rejst kloden rundt i 30 år, og menes at være en af verdens ældste rygsækturister. Nu mangler han blot at besøge Grønland, Argentina og nogle få øer i Stillehavet før han har gennemført sit livs rejse.
Skrevet af Louise M. Kleemann
21. september 2011 07:10

Waite var 17, da han kæmpede for England i 2.Verdenskrig.  I 1961 flyttede han til Australien, hvor han fik fem børn med sin kone, siden fik de 11 børnebørn og ni oldebørn.

- Min kone døde i 1982 og et år senere begyndte jeg at rejse. Jeg havde nået pensionsalderen, og ønskede at gøre noget. Mange mennesker tror, livet er forbi, når man holder op med at arbejde, men det er faktisk dér det begynder, for så har du tid til at gøre, hvad du har lyst til, siger Waite til det islandske Morgunbladid.

Hollywoods manuskriptforfattere og forlag er ivrige efter at fortælle hans historie, men han er ikke klar til at fortælle den endnu. For han har stadig nye steder der skal opleves.

Lige nu er han i Island for første gang i sit liv. Og selvom han er 89 år gammel har han rejseplaner for de næste 15 år, og højt på listen for kommende rejsemål står Grønland.