Vej mellem Nuuk og Kapisillit skal undersøges

Kommuneqarfik Sermersooq vil lave en forundersøgelse, der skal afdække mulighederne for at anlægge en ATV-vej mellem Nuuk og bygden Kapisillit.
En undersøgelse skal vise om det er muligt at lave en 75 km lang ATV-vej mellem hovedstaden Nuuk og bygden Kapisillit i bunden af Nuukfjorden. Foto © : Kim Sungwon
Skrevet af Malik Brøns
30. oktober 2019 15:30

Kommuneqarfik Sermersooq forventer nemlig, at turismen i Nuuk kommer til at vokse i forbindelse med anlæggelsen af den nye internationale lufthavn. Det skriver Nuuk Ugeavis.

I forbindelse med kommunalbestyrelsens budgetforlig, som partierne, undtagen Siumut, indgik fredag aften, har kommunalbestyrelsen besluttet, at der skal laves en undersøgelse.

Undersøgelsen skal vise, om det er muligt at lave en 75 km lang ATV-vej mellem hovedstaden Nuuk og bygden Kapisillit i bunden af Nuukfjorden.

- Forundersøgelsen skal afklare, hvor meget det kommer til at koste, om det er miljømæssigt forsvarligt, om den er anvendelig for almindelige borgere og andre ting vi skal være opmærksomme på, når man laver sådan en vej, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen (IA) til KNR.

Chemnitz Narup foreslog vejen tilbage i 2016

Borgmesteren ved på nuværende tidspunkt ikke, hvor meget vejen kan komme til at koste, det skal undersøgelsen vise. Men hun er spændt på at læse undersøgelsen næste år.

- Når man tænker på det, så er det en 75 km lang vej, det er jo mange kilometer. Det er spændende, og jeg er spændt på at se resultaterne på forundersøgelsen, siger hun.

LÆS OGSÅ Kapisillit-vej skal booste turismen

ATV-vejen er et forslag, som den tidligere borgmester, Asii Chemnitz Narup (IA), kom med i 2016. Det forslag har kommunalbestyrelsen så taget op igen i år på baggrund af en forventning af øget turisme i fremtiden.

- Forestil dig, at vi starter ruten her fra Nuuk, og så ender vi i Kapisillit. Der er i forvejen nogle overnatningsmuligheder, som man kan udvide, og så er der rigtigt mange oplevelsesmuligheder i Kapisillit, og der er mulighed for at udvikle endnu mere på turismen, sagde Asii Chemnitz Narup til KNR i 2016 om ATV-vejen.

Pengene til forundersøgelsen bliver taget fra en pulje som Kommuneqarfik Sermersooq har til forskellige undersøgelser.