Vega Sagittarius: Bjærgningsselsab er nu ombord

Ejerne af fragtskibet Vega Sagittarius, der er stødt på grund for Nuuk, kan endnu ikke sige hvornår skibet kommer fri.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. august 2012 07:42

- Der er ingen olieudslip, og alle motorer er sluppet for skader. Men der er konstateret hul i balasttankene. Ellers er skibet sluppet for større  skader, fortæller administrerende direktør i rederiet Vega-Reederei Arend Brügge til KNR.

Vega Sagittarius stødte på grund torsdag den 16. august og er ladet med varer til Norgrønland. Der blev gjort et forsøg på at trække skibet fri torsdag aften, da det blev højvandet. Men skibet sad for godt fast til at lokale skibe kunne trække det fri.

Nu har Vega-Reederei hyret et privat bjærgningselskab, der skal få skibet fri fra skæret, der ligger 12 sømil fra Nuuk.

- Folk fra bjærgningsselskabet er ombord i skibet og laver grundige undersøgelser. De laver computeranimationer for at være sikre på, at bjærgningen sker så sikkert som muligt. De skal være helt sikre på, at skibet har god balance, når det bliver trukket fri, forklarer Arend Brügge.

Han kan dog ikke sige noget om hvornår, der bliver gjort et nyt forsøg på at trække skibet fri.

- Vi håber ligesom andre, at det sker så hurtigt som muligt, siger skibets ejere til KNR.

Det er endnu uvist, hvordan skibet kunne sejle på skær i et farvand, som fragtskibe passerer over 200 gange om året uden problemer.

Der skal holdes et søforhør. Men det kan først ske, når skibets kaptajn og andre som fulgte grundstødningen er kommet på land i Nuuk.