Varerne fra Vega Sagittarius frigives snart

Royal Arctic Line får nu adgang til varerne på fragtskibet Vega Sagittarius der sejlede på et skær ud for Nuuk den 16. august. Det skriver Royal Arctic Line i en pressemeddelelse.
Skrevet af Mads Ullerup
19. september 2012 07:05

Først i starten af denne måned er det lykkes at få bjærget det mere end 11.000 tons tunge skib, der lige nu er i Nordeuropa for at få skaderne repareret.

Ved bjærgningen af skibet blev lasten der er fyldt med containere overdraget til en tysk dispachør, som bedst kan beskrives er en jurist, der er specialiseret i at undersøge omstændighederne ved haverier.

Men det er altså først nu at den tyske dispachør begynder at frigive den fragt, som altså skulle have været fremme for en måned siden.

- Det har været en lang og besværlig forhandling med den tyske dispachør, og vi er meget glade for, at vi nu endelig får adgang til containerne. De tyske dispachører har på grund af strikse arbejdsrutiner været meget tunge at samarbejde med og der er desværre stadig gods, der ikke er frigivet, siger kontorchef i skadesafdelingen hos Royal Arctic Line, Dora Dreschel.