Vareforsyningen i Nord kan blive kritisk

På grund af den tiltagende havis har Royal Arctic Line stoppet for sejlads langs den nordlige del af Vestkysten. Det rammer ifølge KNI vareforsyningen i de dele af landet.
Foto © : Doc Searls/Flickr Creative Commons
Skrevet af Jonas Fievé
18. december 2015 05:14

- Men vi er i god dialog med Royal Arctic Line, og vi forventer, at rederiet gør hvad der er i deres magt for at afsøge mulige alternativer, så vi kan få varerne ud til bestemmelsesstedet, skriver KNI og understreger:

- Situationen kan blive kritisk hvis ikke RAL lykkes med deres besejling, det udtaler Indkøbs- og marketingschef i KNI Kurt Lauritsen.

Arktisk Kommando meddelte i går at de på anmodning fra Royal Arctic Line har sendt inspektionsfartøjet Knud Rasmussen nordpå for at yde assistance til isbrydning for skibene Pajuttaat og Vestlandia, der har svært ved at komme frem i Uummannaq distriktet.

Og det vil de fortsætte med, med mindre mere påtrængende opgaver såsom søredning viser sig, fortæller altså Arktisk Kommando.

KNI meddeler desuden at der er nogle bygder i Diskobugten, som grundet et havari hos Royal Arctic Line, ikke har fået tilført varer i en længere periode.

KNI er i dialog med Royal Artic Line omkring prioriteringen af videreforsendelse af varer i dette område.