Valget åbnet i Illoqqortoormiut

I Danmark ER valget i fuld gang. Og her i landet åbner de i alt 62 valgsteder kl. 9.00.
15. september 2011 06:06

Forsamlingshuset i Illoqqortoormiut, der som bekendt er en time foran det øvrige Grønland, har som det første sted i landet netop åbnet dørene for vælgerne. 

Over hele landet vil valglokalerne være åbne frem til kl. 20 i aften.

Helt præcist er der ved dette valg 40.808 stemmeberettigede mod 39.706 ved Folketingsvalget den 13. november 2007. Dengang var stemmeprocenten på knap 64,5 procent.

Grønland har to ud af de 179 pladser i tinget. I øjeblikket besat af Juliane Henningsen fra IA og Lars-Emil Johansen fra Siumut. Og 16 kandidater kæmper om at overtage dem. Fire kandidater fra hver af de opstillede partier - IA, Siumut, Demokraterne og IA.

Først sent i aften - formentlig omkring midnatstid - forventer man at have et valgresultat klar.

KNR følger naturligvis valget tæt - både i Danmark og her i landet. Blandt andet bringer Middags- og Aftenradioaviserne stemmeprocenter fra en række afstemningsstederne for at tage temperaturen på interessen for valget.

På TV dækker KNR det danske valg fra kl 14.50 og indtil kl. 21, hvor resultatet af valget i Danmark foreligger, og hvor vi stiller om til Grønland. Denne del af dækningen sendes samtidig på KNR radio. Traditionen tro afslutter vi valgaftenen med en partilederrunde.