Valg i Kujalleq: Borgmester venter på det næste udviklingsskridt

Siddende borgmester, Kiista P. Isaksen, går til valg på at lave en tiårsplan for Kommune Kujalleq.
05. marts 2021 05:45

Der er håb for en bedre fremtid for Kommune Kujalleq, mener siddende borgmester, Kiista P. Isaksen fra Siumut. Men det afhænger af, at der sker fremskridt i projekter, der kan kickstarte udviklingen, som den planlagte lufthavn.

- Hvis vi tænker på lufthavnen, så lader det vente på sig for erhvervsdrivende og befolkningen. Og ikke mindst for os, der vil udvikle kommunen, for det kommer til at have en stor indflydelse på det, som vi gerne vil iværksætte, siger Kiista P. Isaksen.

LÆS OGSÅ Borgmester i Kommune Kujalleq om aflyst lufthavnsudbud: Vi holdes for nar af Naalakkersuisut

Udviklingsmuligheder er også en del af grunden til, at Naalakkersuisut gerne vil have en lufthavn i Qaqortoq. Men uvisheden over, hvornår det vil være klar, har været frustrerende for Kiista P. Isaksen, fordi hun er sikker på, hvad der venter når en lufthavn står klar.

- Det er fordi den vil have indflydelse på erhvervet og på omsætningen, siger hun.

LÆS OGSÅ GE raser over aflyst udbud af lufthavn: Man skider på Sydgrønland!

Det vides endnu ikke præcist, hvornår den nye lufthavn i Qaqortoq bliver til virkelighed.

Projektet blev sat på standby sidste efterår for det viste sig at blive dyrere end forventet, men er her i januar blevet sendt i udbud for anden gang.

Men kommunen vil også lave sine egne planer, og det vil Kiista P. Isaksen gå til valg på.

- Jeg har flere mærkesager. Det vigtigste er, at der må udarbejdes en plan for ti år. Det er meget vigtigt at lave en plan, der ser ti år frem for kommunens udvikling, siger Kiista P. Isaksen.

LÆS OGSÅ Kommune vil have gang i sporten i Sydgrønland med en halv million kroner

Kommunens har en plan fra 2011, og som udløber i 2022. Og Kiista P. Isaksen vil stå i spidsen for en ny plan, der skal lede kommunen frem til det næste årti.

- Vi har virkelig brug for at modernisere idrætshallerne og et kulturhus, der samtidig er et rådhus. Ikke mindst må vi i tæt samarbejde med de erhvervsdrivende have klarhed over, hvor vores kommune skal træde hen i de næste ti år, lyder det fra Kiista P. Isaksen.