Værste vinterstorm i 40 år lukker dele af det nordøstlige Spanien

Under stormen holder skoler lukket, og trafikken er hårdt ramt af sne i blandt andet Catalonien.
Skrevet af Ritzau
22. januar 2020 07:05

Det nordøstlige Spanien er ramt af den værste vinterstorm i næsten 40 år. Mindst tre personer er omkommet, og 220.000 mennesker i Catalonien var tirsdag uden strøm i flere timer.

Snemasser tvinger skoler til at holde lukket, og veje og jernbaner er svært fremkommelige.

Den nationale vejrtjeneste i Spanien, Aemet, har sat det meste af det nordøstlige Spanien i alarmtilstand. Stormen har fået navnet "Gloria" og har hærget siden søndag.

Store bølger

Der er målt vindstyrker på op til 100 kilometer i timen, og det vælter ned med sne og regn, der bliver til is. Store bølger hamrer ind mod strandpromenader og har ødelagt butikker og restauranter.

I regionen Girona i det nordøstlige Catalonien røg strømmen tidligere tirsdag til 220.000 mennesker, oplyste den lokale redningstjeneste.

Foto © : Scanpix

Motorvejen AP7 er en vigtig lastbilrute, som forbinder Spanien med Frankrig. Den blev blokeret midt på grænsen på grund af de store mængder sne. Også togtrafikken i området er ramt af snemasserne.

Lufthavn lukket

Stormen ramte Spanien første gang søndag, og har ifølge flere medier kostet fire mennesker livet. Blandt dem var en hjemløs 54-årig kvinde fra Rumænien. Hun blev mandag morgen fundet død af kulde i en park i byen Gandia nær Valencia.

BBC rapporterer, at "Gloria" mandag også forårsagede ødelæggelser i regionen Valencia og De Baleariske Øer, som Mallorca er en del af.

Uvejret har tvunget lufthavnen i Alicante til at lukke. Det har ført til aflysningen af næsten 200 flyafgange.

Pyrenæerne er ramt tirsdag, og i det sydlige Frankrig forbereder myndighederne sig på det værste.