Den franske præsident MacronFoto: Flickr.com / Mutualité Française

Macron til G7-lande: Vær ikke bange for at lave aftaler uden Trump

På topmødet for lederne af de syv største industrilande i G7-gruppen, der indleder deres møder i dag fredag i Canadas hovedstad Ottawa, står USA´s præsident Trump til at blive isoleret efter en række upopulære beslutninger.

- De andre G7-lande må ikke være bange for at indgå aftaler uden Trump, selv om det selvfølgelig altid er bedst med enstemmighed, sagde den franske præsident, ved et indledende møde for de europæiske ledere i G7-gruppen, så de kunne koordinere deres tilgang til forhandlingerne.

- Der vil være temaer, hvor den amerikanske præsident ikke er helt synkroniseret med os andre. Jeg tænker selvfølgelig på klimaændringer og handel, sagde Macron.

- Vi europæere og japanerne er ikke indstillet på at opgive alt for at få Trumps underskrift. Det ville være en fejl, konstaterer Macron, som også siger, at "vi har ikke noget imod kun at være seks, hvis det skulle blive nødvendigt".

Inden dagens topmøde har de europæiske lande samt Canada og Japan udtrykt stor vrede over, at USA har indført straftold på stål og aluminium fra 1. juni mod en række lande.

/ritzau/

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt