Vækst i turismen er brudt

Nye tal fra Grønlands Statistik viser et fald i antallet af udenlandske flypassagerer herhjemme i de første tre kvartaler af i år.
En del af forklaringen kan være Island har oplevet et fald på hele 14,4 procent i antallet af udenlandske flypassagerer, der rejser gennem Keflavik lufthavnen i samme periode. Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Thomas Munk Veirum
31. oktober 2019 11:42

Ifølge Visit Greenland så betyder det, at flere års positiv udvikling i antallet af udenlandske turister i Grønland er blevet brudt.

Visit Greenland peger på, at der har været en nedgang på 3,1 procent i antallet af udenlandske flypassagerer.

- 3. kvartal er erfaringsmæssigt den periode hvor over halvdelen af årets turister besøger Grønland, så udviklingen i dét kvartal er ret afgørende for turismeudviklingen det pågældende år, skriver Visit Greenland i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Der har ellers siden 2014 været en positiv udvikling i turismen, med årlige vækstprocenter på mellem 3% og 10%, men det er nu brudt.

LÆS OGSÅ Seminar om fremtidens turisme

En del af forklaringen kan være Island har oplevet et fald på hele 14,4 procent i antallet af udenlandske flypassagerer, der rejser gennem Keflavik lufthavnen i samme periode.

En anden årsag, som Visit Greenland peger på, er, at overnatningsmuligheder i Ilulissat har været udsolgt i op til et år i forvejen gennem de senere år, og det kan have påvirket efterspørgslen negativt.

- Ilulissat er stadig Grønlands suverænt bedst kendte destination, og det tager lang tid at ‘opdrage’ turisterne til i stigende grad at opsøge andre destinationer i lande, skriver Visit Greenland.

Visit Greenland oplyser, at man i de kommende år vil arbejde for at udbrede kendskabet til andre turistdestinationer her i landet og sprede efterspørgslen ud over hele året.