USA beder amerikanere i udlandet rejse hjem

USA beder amerikanere om straks at planlægge hjemrejse, hvis de ikke vil blive i udlandet på ubestemt tid.
USA har indført et indrejseforbud for passagerer, der kommer fra de dele af verden, der er hårdest ramt af coronaudbruddet. Det er især Kina og Europa. Foto © : Anthony Wallace/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
20. marts 2020 08:13

USA's udenrigsministerium opfordrer nu amerikanerne til at undgå alle udlandsrejser.

Og amerikanske borgere bedes rejse hjem, medmindre de har tænkt sig at opholde sig i udlandet "på ubestemt tid", lyder det fra ministeriet torsdag.

- I lande, hvor der er tilgængelige flyafgange, bør amerikanske statsborgere, der bor i USA, straks planlægge deres hjemrejse til USA, meddeler udenrigsministeriet.

Risiko hævet til højeste niveau

I en rejsevejledning torsdag, hæver udenrigsministeriet risikovurderingen ved rejser i verden fra niveau tre til niveau fire. Det er det højeste niveau.

USA har i forvejen indført et indrejseforbud for passagerer, der kommer fra de dele af verden, der er hårdest ramt af coronaudbruddet. Det er især Kina og Europa.

Også grænsen mod Canada vil snart blive lukket for alle unødvendige rejser.

189 døde i USA

USA kan også være på vej til at indføre restriktioner for rejser til og fra Mexico. Det siger to regeringskilder torsdag aften dansk tid til nyhedsbureauet Reuters.

Disse restriktioner vil ligne dem, Canada og USA er enige om at indføre ved den nordlige grænse og ventes præsenteret fredag, siger kilderne.

De seneste tal fra USA viser, at 189 mennesker er døde af Covid-19 i USA. Over 13.000 er bekræftet smittet.