Unge skal lære at være kreative på deres yndlingsværktøj

Klokken 10 torsdag formiddag startede en konference i Nuuk, der skal bane vejen for at skoleelever får bedre muligheder for at udtrykke sig kreativt via det som unge i dag er eksperter i: Nemlig brug af deres mobiltelefoner og computere!

Det fremgik tidligere af artiklen at arrangementet fandt sted onsdag - det er retteligt torsdag.

Overskriften for konferencen er "Forestillinger skaber virkeligheder - Brobygning mellem kreativitet og vidensskabelse i klasseværelset", og samler omkring 50 lærere, lærerstuderende og grønlandske filmfolk på Grønlands Seminarium.

På konferencen var der fokus på at lære, hvordan underviserne kan medvirke til, at børn og unge får mulighed for at tale deres eget sprog i skolen - nemlig film- og mediesproget!

Som det er i dag, er der en kløft mellem børn og unges hverdagskultur, med udbredt brug af lyd og billede på de sociale medier, og så skolens mere skriftlige tradition med primært brug af bøger.

Drømmen er at eleverne i fremtidens skole laver film, animation og udvikler spil som indgang til de forskellige fag. 

Og den drøm er der mange, der har haft lyst til at høre mere om, fortæller projektleder Sia Søndergaard fra Animated Learning Lab, som står for workshoppen.

- Op mod 50 personer med tilknytning til skolevæsen og filmmiljø er i Nuuk for at deltage i konferencen, så alle kan blive bedre til at give eleverne mulighed for udtrykke sig i deres eget mediesprog, siger Sia Søndergaard.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!