To unge grønlandske kokke til slowfood-festival

To unge kokke fra Grønland vil i denne uge deltage ved den årlige slowfood-festival for små producenter i Frankrig. De tager af sted for at lære af de lokale iværksætteres erfaringer og er på jagt efter inspiration til, hvordan der kan komme flere grønlandske madvarer på hylderne i butikkerne.

Det handler både om at fremme lokale små produktioner af fødevarer herhjemme og om slet og ret at få flere grønlandske råvarer i butikkerne. Den 24-årig Inunnguaq Hegelund fortæller:

 - En af vores visioner er, at få flere grønlandske varer i butikkerne. Det vil være rart at få skiftet svinekød og oksekød med vore egne råvarer, det er noget, som vi skal kæmpe hårdt for. Det er et stort arbejde, men vi vil gerne gøre det.

En helt konkret idé kokken Inunnguaq Hegelund, som er freelance kok i Ilulissat, kunne tænke sig at hente inspiration til er færdigretter af høj kvalitet; et fænomen som vinder frem verden over de her år.

- En af visionerne er også at producere færdigretter, som man kan bare sætte i ovnen. Vi kan jo købe færdigretter med svinekød og oksekød, det vil være super, hvis vi kan udarbejde grønlandske råvarer på denne måde og bare kan gå ned til butikken, og købe det.

Og sammen med sin rejsemakker - den nyudlærte 22-årig kok Aage Lennert Olsen, som er køkkenleder i Katuaq - regner Inunnguaq Hegelund med ligeledes at hente inspiration, som de kan viderebringe fra slowfood-festivalen i Frankrig til den såkaldte Food Festival, der næste år afholdes for første gang i Narsaq.

- Der vil være workshops, jeg håber, vi kan lære noget af deres metoder. Jeg vil drøfte det sammen med andre grønlandske kokker, hvad for nogen metoder vi kan bruge her i Grønland, som vi vil lære dernede. Vi ved meget, men helt sikkert vi vil lære noget i Frankrig, siger Inunnguaq Hegelund.

Slow Food-begrebet opstod i slutningen af 1980erne som en reaktion på den tiltagende fast food-kultur. Og udover kolleger til de to kokke Inunnguaq Hegelund og Aage Lennert Olsen vil deltagerne på næste uges festival Euro Gusto altså fortrinsvis være madproducenter fra hele Europa.
www.eurogusto.orgGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl