Den drabsdømte ankede dommen på stedet til landsretten, mens manden, der fik seks måneder, endnu ikke har taget stilling til, om han vil anke dommen.Foto: KNR

Ung mand idømt syv år for drab og hærværk

Manden blev også kendt skyldig i omfattende hærværk på et museum og tyveri af to kasser øl.

Syv års ubetinget anstaltsanbringelse venter forude for en mand i midten af 20'erne, efter at Sermersooq Kredsret onsdag kendte manden skyldig i drabet på en 42-årig mand i Tasiilaq i oktober 2019.

Om morgenen 10. oktober blev den 42-årig mand fundet stærkt nedkølet og mishandlet, og efter en tur på hospitalet i byen blev manden fløjet til et hospital i Island, hvor manden dagen efter døde af sine kvæstelser.

Den nu drabsdømte i sagen blev også kendt skyldig i at have stjålet offerets mobiltelefon.

LÆS OGSÅ Politiet søger vidner i forbindelse med 42-årigs død

Samtidig blev manden også kendt skyldig i et omfattende hærværk på Ammassalik Lokalmuseum, hvor der skete skader for over 700.000 kroner.

Manden skal betale en erstatning til museet for hærværket, hvor to andre mænd i forvejen er dømt.

LÆS OGSÅ To er tilbageholdt for hærværk mod museum

Der var dog også en anden mand i 20'erne på anklagebænken i kredsretten onsdag. Han fik en dom på seks måneders ubetinget anstaltsanbringelse for ikke at have hjulpet det 42-årige offer.

- Jeg er tilfreds med, at retten var enig med os i, at manden midt i 20’erne er skyldig i både det meningsløse drab og det meget omfattende hærværk. Samtidig sender dommen et tydeligt signal om, at man ikke bare kan efterlade en medborger, som er i åbenlys livsfare, uden som minimum at tilkalde hjælp, siger anklagerfuldmægtig Nina Jessen, som førte sagen for anklagemyndigheden.

Derudover blev begge mænd kendt skyldig i at have stjålet to kasser øl på et diskotek samme nat som overfaldet på den 42-årige mand skete.

Den drabsdømte ankede dommen på stedet til landsretten, mens manden, der fik seks måneder, endnu ikke har taget stilling til, om han vil anke dommen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt