De er der - Partii Naleraq. På anden række bag formanden og de fire andre partier, der fredag underskrev finanslovsaftalen.Foto: KNR

Napaattooq: Unfair at vi ikke er med i finanslovsaftale

Partii Naleraq ville gerne have været med i det brede forlig om finansloven og føler sig ekskluderet i processen.

Det var ikke en tilfreds Jens Napaattooq, der mødte KNR efter pressemødet om indgåelse af en bred finanslovsaftale for 2019.

LÆS OGSÅ Bredt flertal bag finanslovsaftale

For selvom flertallet bag aftalen er meget bredt, og omfatter hele fem af landets syv partier, så er Partii Naleraq ikke en del af aftalen, og det ærgrer medlem af finansudvalget Jens Napaattooq.

- Vi er blevet sat helt ud på sidelinjen, kan man sige meget kort det er lidt uretfærdigt, det er lidt unfair, siger politikeren.

Forventede en invitation

Han forstår ikke processen og, at aftalen er indgået uden at man har budt Partii Naleraq med, hvis man virkelig ville have et bredt flertal bag aftalen.

 - Det kan der være flere årsager til, men vi har været til forhandlinger, og så er vi blevet lovet, at vi ville blive indkaldt igen, men det er vi så ikke, og nu indser vi, at næsten samtlige partier har været med til at lave en aftale om finansloven undtagen Samarbejdspartiet og Partii Naleraq, siger Jens Napaattooq.

LÆS OGSÅ Finanslovsaftale er faldet på plads

Men kritikken preller af på Naalakkersuisoq for Finanser Vittus Qujaukitsoq.

- Man må lade spørgsmålet blive besvaret af Naleraq selv, for det er jo ikke os, der har smækket med døren, siger han, men uddyber alligevel hvorfor Partii naleraq ikke har fået invitation til de afsluttende forhandlinger. Det handler ifølge ham om, at helt basale forudsætninger ikke har været til stede.

- Først og fremmest skal kravene være realistisk. Det vi har hørt har simpelthen ikke hængt sammen, og det er nok også årsagen til, at vi ikke har vurderet dem egnet til at indgå i aftalen, siger han.

Uenighed om Partii Naleraqs aftryk

Han nævner blandt andet de finansieringsforslag Partii Naleraq har lagt frem som urealistiske.

Men Napaattooq mener, at flere af deres finansieringsforslag er med i det oplag, der er blevet lagt frem fredag.

 - Jeg kan se ud fra det, der er kommet frem indtil nu, at vi har givet et stort fingeraftryk i den finanslovsaftale, der er nu, siger jens Napaattooq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt