Canada: Undersøgelseskommission i gang med de sidste høringer

Undersøgelsen om de mange myrdede og forsvundne oprindelige folks kvinder er nu ved at holde de sidste høringer.
Foto © : Alec Couros/Flickr Creative Commons
19. september 2018 09:11

Undersøgelseskommissionen har nu afholdt en høring i Iqaluit, hvor temaet var kolonialismes påvirkning på lokalbefolkningen - især kvinderne.

Derfor var man fra kommissionens side interesseret i at høre, hvordan kolonialismes blandt andet har haft en indflydelse på Inuit kvindernes liv.

LÆS OGSÅ Voksende utilfredshed med undersøgelseskommission

Den canadiske kolonimagt har gennem tiden både tvangsflyttet inuit fra deres områder, men det er også små skjulte handlinger, som har påvirket og gjort kvinder fra inuit-samfund sårbare, udtalte Elisapi Davidee Aningmiuq ved høringen.

Kolonialismen har også frataget Inuit-kvinderne deres kultur, som de nu er ved at genlære. Flere kvinde er derfor begyndt at lære gamle håndværkstraditioner, som at sy traditionelle parkaer eller kamikker.

Selv afkoloniseringen blev kritiseret. Da Jeffrey McNeill-Seymour over CBC News udtaler, at det blot er en anden from for kolonialisme.

Der mangler endnu at blive afholdt to andre høringer i det østlige og vestlige del af Canada, før undersøgelseskommissionen kan afslutte deres arbejde med den endelige rapport.

LÆS OGSÅ Høringer om forsvundne kvinder er begyndt