Ukaleq Slettemark efter ny fejlfri skydning: Verdenseliten lykønskede mig efter løbet

Vinter-OL sluttede for Ukaleq Slettemark fredag morgen, da hun sluttede som nummer 65 i sprint. Hun fældede tårer, da hun nærmede sig målområdet.
Igen i morges skød Ukaleq Slettemark fejlfrit. Hun sluttede som nummer 65 i løbet. Foto © : Scanpix
Skrevet af Noah Mølgaard
11. februar 2022 10:41

20-årige Ukaleq Slettemark er nu den eneste kvindelige skiskytte ved vinter-OL i Beijing, der har skudt fejlfrit efter 30 skydninger.

Seneste fejlfrie skydning blev præsteret ved 7,5 kilometer sprint tidligt i morges, hvor hun sluttede som nummer 65. For at kvalificere sig til jagtstarten på søndag, skulle hun have været blandt de 60 bedste. Så selv om Slettemark skød fejlfrit, er hun nu færdig ved OL.

LÆS OGSÅ Slettemark skyder igen fejlfrit, men er færdig ved OL

Den grønlandsk skarpskyttes fejlfrie skydninger er ikke gået ubemærket hen.

- Der er så mange, der har sagt tillykke, fortæller Ukaleq Slettemark til KNR fra OL-byen.

- De bedste skiskytter har også været henne og sige tillykke. Det er selvfølgelig stort, at de siger det. De er blandt andet Denise Herrmann og Tiril Eckhoff. Folk er imponeret, og det er en god præstation, siger hun.

Denise Herrmann vandt 15 kilometer-løbet i mandags, og Tiril Eckhoff er blandt Norges største stjerner i skiskydning.

LÆS OGSÅ I morgen går det løs igen: Ukaleq Slettemark skal ud på OL-løjpen for anden gang

De 60 bedste fra 7,5 kilometer sprint i dag går videre til jagtstart på søndag. Ukaleq Slettemark var sølle 18 sekunder fra at nå jagtstarten, da hun kom i mål mere end tre minutter efter vinderen.

 

Foto © : Scanpix

Foto: Scanpix

 

- Det gik meget bedre på sporet, og jeg havde mere punch at give af. Og med 10 træf, så kunne jeg ikke have gjort det meget bedre, end jeg gjorde i dag, siger hun.

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark rammer plet ved allerførste OL

Nu er hun i gang med at planlægge sin træning frem til OL i Italien om fire år.

- Det har været helt vildt at gå her. Jeg ved ikke, om jeg har fattet det helt. Men da jeg var ude på løjpen i dag, så stoppede jeg lidt op fældede tårer. Det er så stort at være med, og det var sidste konkurrence, fortæller Ukaleq Slettemark.

LÆS OGSÅ Ukaleq tilfreds efter fejlfri skydning: Det allersidste skud var det sværeste

Under OL har hun stillet op under dansk flag, fordi den Olympiske Komité, IOC, ikke anerkender Grønland som selvstændig nation i olympisk sammenhæng.

Men ved sin næste konkurrence stiller Slettemark op under grønlandsk flag. Det er ungdoms-VM i Soldier Hollow i USA, hvor hun skal konkurrere mod jævnaldrende i slutningen af februar.

Hendes lillebror Sondre Slettemark deltager også ved ungdoms-VM.