Foto: KNR

Uenighed om ansvar for mistede arbejdspladser i syd

Manglende indhandling i Sydgrønland har kostet massevis af arbejdspladser. Der er dog uenighed om, hvem der har ansvaret for, at indhandlingen er kollapset.

Ifølge borgmesteren i Kommune Kujalleq må Naalakkersuisut stramme sig an og tildele kvoterne noget før til de sydgrønlandske fiskeriselskaber, men det afviser naalakkersuisoq for fiskeri:

- Det at sige, at man venter lang tid, har jeg svært ved at genkende, siger Karl Kristian Kruse (S).

Kommunen har mistet arbejdspladser

I tirsdagens Qanorooq kritiserede borgmester Kiista P. Isaksen ellers Naalakkersuisut for at være medansvarlige for, at sydkommunen har mistet henved 90 arbejdspladser på grund af manglende indhandling:

- Vores kommune har fisken som en af de største ressourcer, og jeg må sige, at den sene kvotetildeling som Naalakkersuisut gennemførte har nu desværre den konsekvens, at vi står i denne situation, sagde borgmester i Kommune Kujalleq, Kiista P. Isaksen (S) tirsdag til Qanorooq.

LÆS OGSÅ Indhandlingen i Sydgrønland er styrtdykket

LÆS OGSÅ Arctic Prime Fisheries ramt af dobbelt uheld

Karl Kristian Kruse afviser den udlægning. Han forklarer, at selskaberne har kvoter, og hvis ikke de har, er det fordi, at de ikke har opfyldt betingelserne for at få dem:

 - Vi har uddelt torskekvoter, som selskaberne har søgt om, fordi de vil forsyne Sydgrønland, siger han og fortsætter:

- Derfor bør vi fra myndighedernes side undersøge, hvordan man har fisket de her kvoter, og hvordan indhandlingen er foregået, og finde ud af hvad der ligger til grund for, at indhandlingen er styrtdykket, siger Karl Kristian Kruse.

Qaqortoq Fish mangler trawler

KNR har tidligere fortalt, at selskabet Qaqortoq Fish er tæt på at få kvoter og komme ud at fiske. Om det siger Karl Kristian Kruse:

- Selskabet mangler ikke kvoter. Grunden til at selskabet står stille, er fordi deres trawler ikke er klar. Men vi er bekendt med, at de snart får en trawler, og når de får den, kan de begynde at fiske, siger naalakkersuisoq for fiskeri Karl Kristian Kruse.

Direktør for Qaqortoq Fish, Gerhardt Petersen, har oplyst til KNR, at der er tale om nogle få tekniske detaljer, der skal laves på trawleren, før den bør kunne godkendes af myndighederne.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt