UEFA truer FIFA i skandalesag

Der er voldsom ballade i den internationale fodboldverden efter at fodboldforbundet FIFA i går blev ramt af endnu en skandale.
Skrevet af DR
28. maj 2015 16:13

En stribe af FIFAs topledere er blevet anholdt og andre er mistænkt for at være indblandet i korruption for over en milliard kroner. Og flere af det internationale forbunds store sponsorer, som Coca Cola, Adidas og McDonalds, truer nu med at trække sig. Og det engelske foboldsforbund FA har krævet, at FIFAs udskældte præsident Sepp Blatter træder tilbage.


Det europæiske fodboldforbund UEFA overvejer helt at boykotte FIFAs kongres i Zürich, hvor Sepp Blatter i morgen er på valg. UEFA kræver hans afgang.
Og generalsekretæren i UEFA, Gianni Infantino kalder korruptionsafsløringerne for en skændsel for fodboldsporten.

 

FIFAs tidligere vicepræsident Jack Warner har i dag meldt sig selv til politiet i Trinidad og Tobago. Han er blandt de i alt 14 personer, som anklages for at spille en rolle i korruption i FIFA, som menes at have stået på i en periode på 24 år.

De ni personer er enten nuværende eller tidligere FIFA-folk, mens de øvrige fem personer er forretningsfolk uden for FIFA-organisationen.

Ifølge de amerikanske anklager har den 72-årige Jack Warner modtaget bestikkelse i forbindelse med VM-slutrunderne i 1998 og 2010 i henholdsvis Frankrig og Sydafrika.