Udvalgsformand var glad for samarbejdet med Tûgdlik

- Jeg ville ikke have noget imod at få mit eget barn anbragt på skoleskibet, hvis det var nødvendigt. Udmeldingen kommer fra formanden for Velfærdsudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq, Astrid Fleischer Rex med henvisning til skoleskibet Tûgdlik, der fornylig blev lukket på grund af ”stærkt bekymrende forhold”.

Havde været i orden med dig hvis dit eget barn var blevet anbragt på den nu lukkede døgninstitution Tûgdlik?

- Hvis nu en af mine sønner havde været så problematisk, så må de jo få mig til at forstå, at det er det bedste sted, man kan plante mit barn, siger Demokraternes Astrid Fleischer Rex.

Så det havde været i orden?

- Ja, hvis mit barn var så langt ude. Det er ikke lette drenge, der er dernede. Det er meget meget hårde drenge.

Og Astrid Fleischer Rex, der har været formand for Velfærdsudvalget siden 2009, er enig med sine embedsmænds udtalelser i sagen. Fagchef i Børne- og Familieafdelingen Mette Sonniks og Velfærdsdirektør Aaja Chemnitz Larsen  har begge meldt ud, at der ikke har er noget i vejen med kommunens indsats, hvad angår Tûgdlik.

- Jeg er meget tilfreds med mit embedsværk. De har gjort, hvad der kan gøres der. Der er ikke nogen, der skal komme og give embedsværket skylden.

Og der har ikke været grund til at gribe ind fra politisk side, mener du?

- Når vi får at vide, at det er blevet gjort eller er på vej til at blive gjort, lyder Astrid Fleischer Rex' svar på det spørgsmål.

Og generelt har samarbejdet med skoleskibet fungeret fint, mener hun.

- Vi har i flere år krævet om at få rettet op på nogle ting, som vi er blevet informeret om er blevet gjort eller på vej til at blive gjort. Så jeg føler også, at Tûgdlik-personalet og kommunen har snakket godt sammen, siger Astrid Fleischer Rex.

swfobject.embedSWF("http://knr.gl/sites/all/modules/swftools/shared/1pixelout/player.swf", "swfobject2-id-13062373161", "290", "24", "7", "", {"playerID":"13062373161","autostart":"no","loop":"no","soundFile":"http:\/\/knr.gl\/sites\/default\/files\/Fleischer Rex om Tugdlik 230511 d.mp3"}, {"swliveconnect":"default","play":"true","loop":"true","menu":"false","quality":"autohigh","scale":"showall","align":"l","salign":"tl","wmode":"opaque","bgcolor":"#FFFFFF","version":"7","allowfullscreen":"true","allowscriptaccess":"sameDomain","base":"\/","src":"http:\/\/knr.gl\/sites\/all\/modules\/swftools\/shared\/1pixelout\/player.swf","height":24,"width":290}, {"id":"swf13062373161"});

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt