Udvalgsformænd på plads

I dag har medlemmerne af Inatsisartut været på arbejde med at finde Inatsisartuts repræsentanter i råd og nævn og med at få sat ansigter på de forskellige stående udvalg i landets lovgivende forsamling.
Skrevet af Peter Troelsen
08. april 2013 17:36

I finans- og skatteudvalget vil Finn Karlsen fremover være formand. Formanden for lovudvalget blev Doris Jakobsen (S) og Kim Kielsen fm. (S) fik formandsposten i anlægsudvalget. Atassutpolitikeren Siverth K. Heilmann fik posten som formand i erhvervsudvalget.

Ny formand og frednings- og miljøudvalget blev Kim Kielsen og han blev også formand for råstofudvalget. Dermed har Kim Kielsen hele tre formandsposter for stående udvalg i Inatsisartut.

Familie- og sundhedsudvalget vil fremover have Lars P. Mathæussen  (PI) som formand formandsposten i revisionsudvalget tilfaldt Kristian Jeremiassen (S).

Udvalget for kultur, uddannelse, forskning og kirke vil i den kommende periode have Randi Broberg (PI) i spidsen og endeligt vil Per Berthelsen (S) være formand for udenrigs- og sikkerhedspolitisk udvalg.

Formand for det faste udvalg til valgs prøvelse tilfaldt Evelyn Frederiksen(S). Formandsposten i fiskeri-, fangst- og landbrugsudvalget bliver først besat i morgen.

Inatsisartut har på sit ekstraordinære møde i dag genvalgt Vera Leth som ombudsmand for Inatsisartut. Vera Leth har haft denne post siden 1. februar 1997.