Udflytning skaber utryghed

Uvished om hvornår Jern- og Metalskolen flytter til Sisimiut skaber utryghed iblandt medarbejderne.
Foto © : Google Street view
Skrevet af Ane-Marie Petersen
20. januar 2018 15:24

Naalakkersuisut meldte forleden ud, at de vil flytte Jern- og Metalskolen til Sisimiut.

Skolens medarbejdere frygter derfor for deres fremtid. Hvis ikke de vil flytter med Jern- og Metalskolen til landet næststørste by bliver de nødt til at finde et andet stilling.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår skolen flytter og det efterlader medarbejderne i utryghed.

- Vi skal begynde forfra, og jeg ved, at nogle af lærerne har familie her. De er flyttet til Nuuk og købt bolig, deres børn går i børnehave, siger tillidsrepræsentant for faglærer på Jern- og Metalskolen Erik Reimer.

LÆS OGSÅ Malik Berthelsen glæder sig til udflytning

Ifølge Naalakkersuisuts rapport vil tre ud af fire medarbejdere opsige deres stilling for at undgå at flytte med til Sisimiut. Derfor får forstanderen på Teknikskolen i Sisimiut, som efter planen skal huse Jern- og Metalskolen, travlt med at finde nye medarbejdere. Men det bliver ikke et problem, siger forstanderen.

- Selvfølgelig skal vi være forberedt på at nogen af medarbejderne ikke vil flytte med, hvis planerne bliver til noget. Så skal vi finde nye medarbejdere, og det er noget, som vi er vant til, siger Jokum Møller.

De ansatte som vælge at blive i Nuuk skal tænke på, hvad deres næste skridt skal være. Men på nuværende tidspunkt er det uvist hvornår flytteplanerne skal føres i livet. Derfor er medarbejderne efterladt i uvished.

- Jeg må begynde at tænke på, om hvor jeg skal søge stilling, men jeg ved ikke, hvornår vi mister vores job her. Vi skal søge i god tid, både med hensyn til at finde arbejde og bolig. Vi skal jo undersøge vores muligheder i god tid, siger Erik Reimer.

LÆS OGSÅ Kimik forstår ikke udflytning af kunstskole til Aasiaat

For dem der vælger at følge med arbejdet til Sisimiut, og dermed skal rejse væk fra deres vante omgivelser, handler det om at opbygge en ny tilværelse.

 Derfor vil forstanderen nøje planlægge flytningen, så de kommende medarbejde kan falde til, når de ankommer.

- Vi skal være forberedt på de kommende år, så dem der flytter, bliver påvirket mindst muligt, siger Jokum Møller.

LÆS OGSÅ Stor forvirring i Naalakkersuisut om udflytningsplaner