Udenlandske bjergbestigere evakueres fra brændende Kilimanjaro

Myndigheder erkender, at det er sværere at få slukket en brand på Kilimanjaro i Tanzania end først antaget.
- Vi kæmper stadig med branden. Arbejdet er hårdere, end vi troede tidligere. Udfordringen er stærk vind og tørt græs og vegetation, skriver minister for turisme Hamisi Kigwangalla på Twitter. Foto © : Sameer Manek/flickr
Skrevet af Ritzau
16. oktober 2020 09:16

For femte dag i træk hærger en brand på Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.

Derfor overvejer tanzaniske parkmyndigheder angiveligt at evakuere de udenlandske turister, der fortsat befinder sig på det 5895 meter høje bjerg.

Det oplyser unavngivne kilder ifølge Ritzau.

Allerede natten til torsdag blev adskillige internationale bjergbestigere evakueret fra deres lejr på bjerget.

Myndighederne i Tanzania erkender, at det er sværere at få bugt med flammerne, end de først troede.

- Vi kæmper stadig med branden. Arbejdet er hårdere, end vi troede tidligere. Udfordringen er stærk vind og tørt græs og vegetation, skriver minister for turisme Hamisi Kigwangalla på Twitter.

Flere end 100 personer stadig i området

Mens unavngivne kilder fortæller, at parkmyndighederne overvejer at begynde at evakuere udenlandske turister fra bjerget, siger Hamisi Kigwangalla, at bjergbestigning i Kilimanjaro Nationalpark "fortsætter som normalt".

Der er fortsat flere end 100 lokale bjergguider, bærere og turister i området. Det vurderer den lokale turistindustri, selv om der ikke længere er officielle tal til rådighed.

En gruppe bjergbestigere bestående af tyskere, østrigere og schweizere beretter om stærk vind og et tykt lag aske, der dækkede deres telte.