Uddannelse på uni-niveau til turismen

Befolkningens uddannelsesniveau skal styrkes for at optimere turismen i Grønland. Det er et af punkterne i den nye turismestrategi, der er udarbejdet af departementet for erhverv. Og direktør i Visit Greenland, Anders Stenbakken, er enig og ønsker etablering af en turismeuddannelse på universitetsniveau.
Foto © : Camilla Hey - Visit Greenland
Skrevet af Bibi Nathansen
11. maj 2016 06:23

I dag findes der uddannelser inden for turismen på handelsskolesniveau via arktiske guider og serviceøkonomer med speciale i turisme, men direktør i Visit Greenland, Anders Stenbakken, ønsker en uddannelse på universitetsniveau, der er mere strategisk anlagt. 

-Vi mener, at der mangler en uddannelse herhjemme på universitetsniveau eller lignende, som uddanner folk herhjemme til strategisk planlægning og forvaltning af kerneopgaver inden for turismen, siger Anders Stenbakken til KNR.

Anders Stenbakken, der mener at en ny uddannelsesmulighed også viser noget gå-på-mod. 

- Det er ikke sådan, at der en en frem for det andet, fordi arktiske guider og serviceøkonomerne er jo mere på det sådan operationelle niveau. Det er dem, der møder turisterne, og der er det jo lige så vigtigt, at der er sproglige kompetencer og formidlingsmæssige kompetencer, så det er ikke lavere rangerende. Det andet er bare at sige; det ville også være godt at lave, når vi nu har et erhverv i vækst, en uddannelse, som også er et udtryk for, at vi har ambitioner med det her, og at vi sikrer at vi selv styrer udviklingen, siger Anders Stenbakken.

I følge ham, skal de, som måske bliver uddannet på universitetet blandt andet administrere, hvilke markeder, der skal arbejdes i, sikre de bedste rammebetingelser indenfor turismeerhvervet og sørge for, at der er et samspil mellem det man gør på nationalt plan og regionalt plan.

-Grundlæggende synes jeg, at det er vigtigt, at vi sikrer en ansvarlig og bæredygtig turismeudvikling. Og det er også vigtigt, i den sammenhæng, at vi får uddannet nogen i vores egne rækker, så vi bygger kompetencer op hjemme i Grønland, siger Anders Stenbakken.