Ubehagelige breve skaber utryghed

Folkeskolen i Qaqortoq Tasersuup Atuarfia meddelte torsdag, at skolen holder lukket resten af ugen. Det skete, fordi en psykisk nedbrudt person havde hængt breve med trusselsindhold op på væggene.
Foto © : Google Streetview
13. november 2015 12:10

Det skabte utryghed hos både lærere og elever.

- Da lærerne mødte på arbejde i går morges, var der hængt breve op med ubehageligt indhold og trusler, derfor har ledelsen handlet hurtigt på hvordan de kan løse sagen, siger  forvaltningschef for Børne- og Kulturforvaltningen, Jens Korneliussen, til KNR.

Læs også Trusler førte til skolelukning

Personen med psykiske problemer er nu under behandling, men på trods af at situationen er under kontrol, holder skolen stadig lukket denne fredag, fordi flere af lærerne og eleverne stadig er chokeret over brevene og har brug for tid til at komme sig.

- Da lærerne blev orienteret om sagen, valgte vi at holde skolen lukket for at sikre tryghed blandt dem. Også i dag har vi valgt at holde skolen lukket, og først på mandag åbner skolen igen, siger Jens Korneliussen.

Læs også Tasersuup Atuarfia midlertidigt lukket

Forvaltningen har bedt skolen om at arrangere psykologisk hjælp til dem, der har behov.

- Vi har bedt om, at lærere og elever får tilbudt psykologhjælp, hvis de har behov for det. Men der kommer ikke psykologhjælp i dag, fordi skolen er lukket.

- Vi finder ud af i løbet af i dag, hvornår psykologhjælpen kan blive tilbudt, siger  forvaltningschef for Børne- og Kulturforvaltningen, Jens Korneliussen.