Twin Otter byttes ud med aktier

En byttehandel med det islandske flyselskab Nordlandair har sikret Air Greenland en aktieandel på 25 procent.
Skrevet af Louise M. Kleemann
21. oktober 2011 11:07

Air Greenland har i forbindelse med handelen leveret et Twin Otter fly til en værdi af 1,5 millioner dollars til fordel for en aktieandel på 25 procent i selskabet Nordlandair.

Det er sket som et led i Air Greenlands femårige strategiplan, hvor det er besluttet i fremtiden at operere færre flytyper, lyder det fra Air Greenland.

Norlandair opererer i forvejen to Twin Ottere, som de i øvrigt har overtaget fra Air Iceland i forbindelse med, at dette selskab simplificerede deres flyflåde for cirka tre år siden.

Norlandair er i forvejen ganske erfarne med Twin Otter-operationer i Grønland - specielt i Nordøstgrønland, hvor der er et stort behov for flyvninger med denne type, der kan starte og lande fra/på meget korte og simple baner ofte konstrueret til lejligheden, lyder det fra Air Greenland.

- Air Greenland opnår ved dette tiltag en 25 procent ejerandel af det islandske selskab, som vi vurderer som en sund økonomisk forretning, og hvor vi også forventer, at behovet for denne form for nicheflyvninger i mange år frem vil vokse i takt med det voksende aktivitetsniveau på mineralsk efterforskning i øde områder, siger charterdirektør Hans Peter Hansen.

På en ekstraordinær generalforsamling den 18. oktober i Akureyri indtrådte finansdirektør Mogens Jensen og charterdirektør Hans Peter Hansen i Norlandairs bestyrelse med sidstnævnte som formand.