Den lokale boldspil union er på ingen måde interesseret i at holde en turnering, hvor der er den mindste tvivl, om coronareglerne bliver overholdt. ArkivfotoFoto: AWG2016/Claus Andersen-Aagaard

Tvivl om coronaregler: Union stopper fodboldturnering i Nuuk

En futsalturnering blev søndag aflyst. Der var nemlig tvivl om, hvorvidt alle spillere boede indenfor kommunegrænsen - det er et krav ifølge coronareglerne.

- Vi skal være på den sikre side.

Sådan lyder det fra formanden fra Nuuk Boldspil Union, Inuaraq Petersen. Den lokale boldspil union aflyste nemlig søndagens 2. runde af en futsal-turnering i Nuuk på grund af usikkerhed om coronaregler.

For selv om der er tale om en lokal turnering for klubberne i Nuuk, er der opstået tvivl om, hvorvidt alle spillerne nu også har bopæl i Nuuk. Og har de ikke det, må de ifølge coronareglerne ikke deltage i turneringen.

LÆS OGSÅ Idrætsforbund: GM hænger i tynd tråd i 2021

Usikkerheden opstod efter turneringens første runde den 15. november.

Ifølge Nuuk Boldspil Union var der nogle personer, der kontaktede Coronasekretariatet. De bad om en coronatest, fordi de gerne ville deltage i turneringen.  

Regler for forsamlinger

 

Indtil 31. januar 2021 må der maksimalt være 100 mennesker samlet indenfor. Udenfor er 250 mennesker det højeste antal, der må være samlet.

 

Man må ikke rejse fra kommune til kommune. Ifølge den bekendtgørelsen fra Selvstyret om midlertidige restriktioner vedrørende forsamlinger står der i paragraf 2:

 

"Ved arrangementer og begivenheder, som kræver tilmelding, skal arrangøren sikre, at personer fra andre kommuner ikke kan tilmelde sig."

Turnering sat i bero

Ifølge Nuuk Boldspil Union er personerne fra andre kommuner. Og derfor må de ikke deltage i en fodboldturnering i Nuuk.

Alle klubberne skal derfor nu gå deres holdlister igennem for at bevise, at deres spillere bor indenfor kommunegrænsen. 

Den lokale boldspil union er på ingen måde interesseret i at holde en turnering, hvor der er den mindste tvivl, om coronareglerne bliver overholdt.

Derfor blev turneringens anden runde aflyst. Resten af turneringen er også sat i bero. 

- Det er korrekt, at der har været personer, der har henvendt sig for at blive testet. Det er nogle personer fra andre kommuner, der gerne vil spille i vores turnering, siger Inuaraq Petersen og uddyber:

- Så længe vi ikke ved, hvem det drejer sig om, kan vi jo kun bede klubberne i Nuuk om, at der på deres hold kun må være folk fra Nuuk. Hvis vi ikke kan få bekræftet det her og nu, kan vi jo heller ikke gennemføre en turnering i forhold til den bekendtgørelse, der eksisterer, siger han.

Derfor er turneringen, der både er for herrer og kvinder, altså aflyst indtil videre.

Ifølge Coronasekretariatet kan der dog også være tale om spillere, der har været på rejse til en anden kommune - men som bor i Nuuk og vil gerne spille i turneringen. Hvis det er tilfældet, er coronareglerne ikke overtrådt.

Alle holdlister skal undersøges

Det ændrer dog ikke på, at turneringen blev stoppet for at være på den sikre side. Og derfor skal alle holdlister nu tjekkes igennem. 

Lige nu er det uvist, hvornår turneringen kan blive genoptaget, forklarer Inuaraq Petersen. 

- Det er ikke noget, de er blevet pålagt, men de vil sikre sig, at de overholder loven, og det er fint, siger Nels Ulrich Winther, der er leder af Coronasekretariatet.

Der er tale om en turnering, hvor fem klubber deltager i herrerækken, og fire klubber deltager i damerækken.

Hvert hold må maksimalt bestå af 17 personer, og for at overholde coronareglerne havde arrangørerne delt turneringen op, så det først var herrerne, der spillede, og derefter kvinderne.  

Nuuk Boldspil Union krævede, at alle spillere skulle være i Nuuk i 14 dage, før turneringen startede.  

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt