TV-transmission af IA's landsmøde vækker kritik hos Demokraterne

Det vækker kritik fra Demokraterne, at KNR har valgt at sende tv-transmittere Inuit Ataqatigiits ekstraordinære kongres i weekenden. KNRs direktør henviser til, at formandsvalget i partiet har offentlighedens interesse.

- Det er bekymrende, at KNR på lørdag vælger at sende uredigeret og ukritisk fra IA’s landsmøde. Når man fra KNR’s side beslutter den slags, så giver det altså en skævvridning i den politiske dækning, skriver politisk næstformand i Demokraterne, Randi Vestergaard Evaldsen, onsdag i en pressemeddelelse.

Hun er utilfreds med, at KNR har valgt at tv-transmittere fra Inuit Ataqatigiits ekstraordinære kongres, hvor der skal vælges en ny formand for partiet.

Evaldsen henviser blandt andet til, at KNR ikke transmitterede Demokraternes landsmøde tidligere på året i Ilulissat, hvor der også skulle vælges ny formand.

LÆS OGSÅ Udsigt til gnidningsfrit formandsskifte i IA

Direktør i KNR, Karl-Henrik Simonsen, siger, at KNR har valgt at transmittere kongressen, fordi formandsvalget har offentlighedens interesse:

- Vi har indtaget den stilling, at det er væsentligt for samfundet, at IA´s formand Sara Olsvig pludselig trækker sig fra politik og at derfor skal vælges en ny formand.

Randi Vestergaard Evaldsen vil derudover gerne vide, om de andre partier kan forvente samme behandling i fremtiden.

LÆS OGSÅ Múte B. Egede stiller op som formand for IA

Til det siger Karl-Henrik Simonsen:

- Nu har vi besluttet, at vi transmitterer, når der sker et skift i partierne under et landsmøde. At være til stede for at sikre en bredere samfundsdebat.

- Vi ønsker at kunne dække alle partiers landsmøder, der indeholder formandsvalg og arbejder pt. på et koncept, der kan hjælpe os med at løfte denne opgave, og som samtidig lever op til vores journalistiske kriterier.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt