Myndigheder skyder på, at 55.000 borgere tager et tog ud af byen på den første dag.Foto: Hector Retamal/AFP/Ritzau Scanpix

Tusindvis i Wuhan forlader byen efter 11 ugers isolation

Ved midnat natten til onsdag har borgere i Wuhan lov til at forlade hjemmet for første gang i 77 dage.

Borgere i Wuhan har begivet sig ud i byen efter mere end to måneders nedlukning.

Ved midnat natten til onsdag lokal tid er den kinesiske millionby blevet genåbnet, og tusinder stod klar til at tage de første tog ud af byen.

Myndigheder skyder på, at 55.000 borgere tager et tog ud af byen på den første dag.

- Jeg har været låst inde i 77 dage! Jeg har været låst inde i 77 dage!, råbte en mand på togstationen, hvor han var han var på vej til sin hjemby Hunan.

Siden 23. januar har Wuhan, hvor coronavirusset har sit oprindelige epicenter, været lukket ned, og folk har mere eller mindre været isoleret i deres hjem.

LÆS OGSÅ Hubei-provinsen åbner på klem efter corona-nedlukning

Wuhan var det første område i verden, der indførte strenge restriktioner for at begrænse spredningen af coronavirusset.

Restriktionerne blev senere udvidet til hele Hubei-provinsen, hvor millionbyen Wuhan ligger.

For to uger siden begyndte de kinesiske myndigheder at lempe reglerne, og mange mennesker forlod da deres hjem for første gang i to måneder.

Tirsdag kunne de kinesiske myndigheder for første gang siden januar rapportere om et helt døgn uden nye dødsfald relateret til coronavirus. I alt er 3212 døde i Hubei-provinsen.

Dog er der flere gange blevet sat spørgsmålstegn ved de kinesiske myndigheders metode at opgøre dødsfald og nye smittetilfælde på.

Selv om bevægelsesfrihed i Wuhan nu er større, og byen har åbnet for trafik ud og ind af byen, er hverdagen stadig begrænset af regler.

Kommentarer