BILLEDER Turismepriser uddelt

Turismekonferencen Towards More Tourism, som afholdes af Visit Greenland og Air Greenland, uddelte onsdag tre priser til turismevirksomheder, som har udmærket sig i bæredygtighed, innovation, sikkerhed, kundeservice og produktkvalitet.
Skrevet af Mette Wallach
09. november 2018 09:05

Turismebranchen havde selv nomineret kandidater til de tre forskellige priser:

Innovation Award, Sustainability Award og The Greenland Tourism Award 2018. Vinderne er derefter udvalgt af et nomineringsudvalg fra Visit Greenland, Air Greenland og Greenland Business.

Innovationsprisen gik til Nuuk-initiativet Kalaaliaraq ved Inunnguaq Hegelund, der har genskabt det grønlandske køkken på en ny og bæredygtig måde.

LÆS OGSÅ Fremtidens turisme skal forberedes grundigt

Bæredygtighedsprisen blev givet til Greenland Outdoors ved Jens Pavia Brandt, der giver sine gæster intime oplevelser i den grønlandske natur. Virksomheden er bæredygtig ved bl.a. at undgå motoriseret transport og tilbyde egenproduceret mad på turene.

Og Grønlands Turismepris gik til Blue Ice Explorer ved Jacky Simoud. Virksomheden har haft massiv indflydelse på opbygningen og tilgængeligheden af attraktioner som lystfiskeri, vandring, nordboruiner, bygder og gårdturisme i Sydgrønland - og specielt det tætte samarbejde med fåreholdere har været med til at udvikle destinationen markant.

-  Der var rigtigt mange gode kandidater at vælge imellem for nomineringsudvalget, men de tre skilte sig særligt ud. Det har derfor været en særlig glæde at kunne hædre disse tre vindere, siger bestyrelsesformand i Visit Greenland, Julia Pars.