Tuberkuloseundersøgelse i Nunavik har givet resultater

Den store tuberkuloseundersøgelse der blev igangsat i slutningen af november i Nunavik har nu givet resultater.

Nunaviks sundhedstjeneste igangsatte undersøgelsen for at få en bedre oversigt over tuberkulosesygdommens udbredelse i Nunavik.

I bygden Salluit, den nordligste bygd i Nunavik, er der de sidste 5 uger blevet undersøgt 700 ud af de i alt 1250 beboere i bygden.

Dr Serge Dery, direktør for offentlig sundhed i Nunavik, fortæller at undersøgelsen har afsløret 3 nye tilfælde, så der nu i alt er konstateret 30 tilfælde i Salluit.

Læs også Doris: WHO skal hjælpe os mod TB

Derudover, siger Dr Dery, har vi fundet 31 tilfælde med latent tuberkulose blandt Inuit. Dette indebærer en risiko både for personerne selv, men også for deres familier, som kan blive smittet. Så det er en alvorlig sag, siger Dr Dery.

Salluits borgmester, Paulusie Saviadjuk, udtaler til pressen at selv om undersøgelserne nu er stoppet, vil den blive genoptaget efter helligdagene, så at alle de resterende Sallivimiut også kan blive undersøgt.

Når undersøgelserne er færdige, vil Nunaviks sundhedstjeneste igangsætte en ny kampagne, for at forsøge at stoppe de mange tuberkulose tilfælde.

Læs også Nunavut stadig præget af et hårdt liv

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt