Landstræner: Truppens gode sammenhold sikrede os sejren

Pan Am har indtil videre været en stor succes for de grønlandske håndboldhelte, der har vundet de første tre kampe i turneringen. Ifølge landstræner Ingi Olsen er det den gode stemning på holdet, der har bragt holdet til sejre.
Foto © : Anders Berthelsen/GHF
19. juni 2018 15:58

Lørdag fik Colombia stryg, søndag stod Paraguay for tur og mandag bød på et højspændt drama, da Uruguay blev slået med to mål.

Grønland er gået fra sejr til sejr ved Pan Am på hjemmebane i Inussivik i Nuuk.

Landstræner Ingi Olsen mener, at lang tids fokus på spillernes mentale ve og vel, betaler sig i øjeblikket.

- Vi har i de senere år gået meget op i det hele menneske, at man giver plads og rum til, at man kan være sig selv. Der har været lidt mentaltræning, og så går vi op i, at alle skal trives.

LÆS OGSÅ Sejr bragte de store følelser i spil

Og det kan mærkes i truppen, selvom de er under stort pres for at opnå et resultat på hjemmebane:

- Spillerne er i rigtig godt humør, og selvom vi har været sammen i tre uger, er der ikke tegn på økuller, som man nogen gange snakker om. Spillerne tager vare på hinanden og passer på hinanden.

Ifølge Ingi Olsen var det holdets gode sammenhold, der mandag var med til at sikre, at det blev Grønland - og ikke Uruguay - der trak sig sejrrigt ud af kampen, der først blev afgjort i de sidste sekunder.

- Det giver de små procenter, som gør, at vi vinder kampen i stedet for, at vi taber den. Det var tæt på, det var de små marginaler, siger landstræner fra Ingi Olsen.

Grønlands herrer mangler to kampe i sin gruppe. Onsdag møder de storfavoritterne fra Brasilien, og torsdag aften er det Canada, der skal besejres. Du kan se begge kampe på KNR-tv.

Pan Am 2018-Uruguay-Kalaallit Nunat Minut kingullii