Trump varsler coronavaccine inden for fire uger

USA er meget tæt på at have udviklet en vaccine, lyder det fra den amerikanske præsident.
- Vi er meget tæt på at have en vaccine. Hvis I vil kende sandheden, så ville det måske have taget den tidligere regering år, før den havde en vaccine på grund af FDA (USA's lægemiddelstyrelse, red.) og alle tilladelserne. Foto © : Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
16. september 2020 08:52

USA's præsident, Donald Trump, mener, at en amerikansk vaccine mod coronavirus formentlig kan være klar om tre-fire uger.

Det siger han på tv-stationen ABC News. Her var Trump inviteret til at svare på spørgsmål fra vælgere forud for det kommende præsidentvalg.

- Vi er meget tæt på at have en vaccine. Hvis I vil kende sandheden, så ville det måske have taget den tidligere regering år, før den havde en vaccine på grund af FDA (USA's lægemiddelstyrelse, red.) og alle tilladelserne.

- Vi er uger fra at få den. Det kan være tre uger eller fire uger, siger Donald Trump.

LÆS OGSÅ Trump-administration varsler om mulig vaccine inden valg

Over hele verden er man i disse måneder i fuld gang med at udvikle en eller flere vacciner, der kan beskytte mod coronavirus, som har udviklet sig til en pandemi.

I modsætning til Trumps udtalelser har sundhedseksperter i toppen af den amerikanske regering vurderet, at det først vil være muligt at distribuere en coronavaccine næste år.