Trump udpeger dommer Amy Coney Barrett til højesteret

Efter høringen skal retsudvalget stemme om at sende nomineringen videre til afstemning i Senatet. Her bestemmer flertallet.
Nu, hvor Trump officielt har peget på Amy Coney Barrett, skal hun undersøges af Senatet, der er det ene af to kamre i USA's føderale lovgivende forsamling, Kongressen. Foto © : Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
28. september 2020 08:12

Den amerikanske præsident, Donald Trump, peger på Amy Coney Barrett som kandidat til USA's højesteret.

Det sagde præsidenten på et pressemøde i Det Hvide Hus lørdag aften.

- Du er virkelig fantastisk. Du er meget kvalificeret til det her job, sagde Trump på pressemødet.

Med udnævnelsen af konservative Amy Coney Barrett betyder det, at i alt seks af højesteretsdommerne vil tilhøre den konservative fløj i USA.

Trumps valg af kandidat har skabt politisk splid, for Trump tror, at resultatet af det amerikanske præsidentvalg 3. november vil ende for Højesteret.

Derfor er det vigtigt, at alle ni højesteretsdommere er udpeget, mener han.

LÆS OGSÅ Biden: Vælgerne skal høres inden ny højesteretsdommer findes

Demokraterne har omvendt insisteret på, at der først skal findes en ny højesteretsdommer efter præsidentvalget, men det har Trump afvist.

Nu, hvor Trump officielt har peget på Amy Coney Barrett, skal hun undersøges af Senatet, der er det ene af to kamre i USA's føderale lovgivende forsamling, Kongressen.

Herefter skal hun til høring i Senatets retsudvalg, hvilket kan tage flere dage.

Efter høringen skal retsudvalget stemme om at sende nomineringen videre til afstemning i Senatet. Her bestemmer flertallet, ligesom det også er tilfældet i Senatet.

Med et flertal på 53 mod 47 i Senatet kan Republikanerne have held med at få godkendt nomineringen her.